Return to the Contemporary Literature Press website.
Contemporary Literature Press
21 decembrie 2021
Solstițiul de iarnă
Comunicat de Presă


Ediție online
Contemporary Literature Press,
sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din BucureștiThe British Council, Institutul Cultural Român  și Uniunea Scriitorilor din România

Anunță publicarea manualului

coperta.gen.press.jpg

În 7 volume.
ISBN: 978-606-760-155-8; 978-606-760-155-8; 978-606-760-155-8; 978-606-760-155-8;
 978-606-760-155-8; 978-606-760-155-8;  978-606-760-155-8;

            Contemporary Literature Press lansează de Crăciun un manual pentru studiul limbii engleze. Descărcarea lui este gratuită, așa cum este descărcarea oricărei cărți publicate de CLP. Sperăm ca el să ajungă la copiii, tinerii și adulții din toate colțurile țării.
            Fiind vorba de un maual cu cheie, el se poate folosi nu numai în orele de clasă, ci și pentru lucrul individual. Pentru a descărca acest manual, care are 7 volume, sunt necesare doar un calculator și o imprimantă.
            Unealta de căpătâi folosită este traducerea din limba română în limba engleză, pe două coloane alăturate. Manualul se înscrie în tradiția anglisticii românești. El pornește de la ideea că, desigur, este esențial să imităm vorbitorii nativi, dar simpla imitare a unor propoziții neexplicate gramatical este un mod de învățare păgubos, care nu duce prea departe.
            Metoda Lidia Vianu include narațiune și personaje hazlii. Acestea facilitează procesul de memorare a situației—lucru foarte important în învățarea unei limbi străine. Profesorul poate pune întrebări, poate discuta datele povestirii, poate cere cursanților să scrie alt final, altă poveste, cu aceleași timpuri, părți de vorbire, sintaxă, etc. Explicațiile teoretice apar numai în câteva scheme practice, care sunt aplicate în toate cele șapte volume. Au fost adăugate sistematic liste de cuvinte, pentru a îmbogăți vocabularul cursantului. Aceste cuvinte se repetă de mai multe ori în întregul manual.
            Am refuzat orice imagine și am simplificat grafica paginii la maximum, dând volumelor un aspect de vechi caiet dictando, tocmai pentru ca atenția să se concentreze asupra gândirii. Poate unii se vor distra cu povestirile gramaticale, dar, în primul rând, vor învăța limba engleză nu prin joacă, ci prin gramatica ei, folosindu–și inteligența.
              Metoda Lidia Vianu. Smile and Learn! Învățați inteligent. Învățați gramatica, în 7 volume, se lansează oficial pe 21 decembrie 2021, dar volumele pot fi consultate și descărcate din acest moment la următoarele adrese de internet:

Link comun: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-7-volume.html
Volumul 1: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-1.html
Volumul 2: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-2.html
Volumul 3: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-3.html
Volumul 4: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-4.html
Volumul 5: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-5.html
Volumul 6: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-6.html
Volumul 7: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-7.html

Contemporary Literature Press vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro

Contact us at lidia.vianu@g.unibuc.ro | Visit our Facebook page

Copyright ©2021 MTTLC All rights reserved.

NOTE: You have received this message because you or a friend of yours added your email address to our mailing list. If you do not wish to receive any further communications, please let us know at the email address above.