Return to the Contemporary Literature Press website.
Contemporary Literature Press
Comunicat de Presă
București, 7 mai 2012

Ediție online

Contemporary Literature Press,
sub auspiciile Universității din București, în colaborare cu British Council și Institutul Cultural Român

Anunță publicarea volumului

Engleza prin traduceri

Ediție Facsimil îngrijită de C. George Sandulescu și Lidia Vianu

ISBN: 978-606-8366-18-0. 157 pp.


Publicat prima oară în 1976 de către Universitatea din București, acest manual pentru învățarea limbii engleze prin metoda traducerii a fost alcătuit de membrii Catedrei de Limba și Literatura Engleză a Universității. El ne arată că cea mai bună școală pentru a învăța să comunici într-o altă limbă decât a ta este să încerci să-ți formulezi gândurile proprii cât mai precis.

Textele sunt de dificultate diferită. Pe lângă aspectele de gramatică, aceste texte ridică probleme de epocă și de specializare. Veți găsi aici texte literare (roman, nuvelă, teatru), fragmente de critică literară, articole de lingvistică, istoria artei, spicuiri din presă, texte științifice. Scriitorii aleși reprezintă cu toții secolul XX: Liviu Rebreanu, cu Ion și Răscoala; Camil Petrescu, Ultima noapte și Patul lui Procust; Hortensia Papadat-Bengescu, Concert din muzică de Bach; Ionel Teodoreanu, George Călinescu, romancierul Marin Preda, poetul Marin Sorescu, dramaturgii Mihail Sebastian și Tudor Mușatescu și, firește, filosoful Constantin Noica. Scopul unei astfel de culegeri este să îmbogățească vocabularul și să educe alegerea stilului potrivit.

Engleza prin traduceri este un manual util celor care învață limba engleză la nivel avansat, în principal în universități, dar și în ultimele clase de liceu.


Volumul Engleza prin traduceri, Ediție Facsimil îngrijită de C. George Sandulescu și Lidia Vianu se lansează oficial la data de 7 mai 2012, dar el poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/engleza-prin-traduceri.html


Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați Editurii, lidia.vianu@g.unibuc.ro.

 

Contemporary Literature Press

Translation Café
Revista Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan.

Contact

Vizitaţi-ne pe Facebook

Contact us at lidia.vianu@g.unibuc.ro | Visit our Facebook page

Copyright ©2012 MTTLC All rights reserved.

NOTE: You have received this message because you or a friend of yours added your email address to our mailing list. If you do not wish to receive any further communications, please let us know at the email address above.